Door Aljan Scholtens op
16 juli 2024
Voor de tech-savvy mensen en de innovators, dit zijn de tips voor kaartmakers die alles uit hun kaart willen halen
Na een sterke start met jouw interactieve kaart en de handige tips en features die je hiervoor hebt kunnen gebruiken, ben je nu toe aan the next level. Van jouw interactieve kaart een innovatief en professioneel onderdeel van je marketing maken. Om nog meer mensen te bereiken, in beweging te brengen. Wij delen onze ultieme tech-tips en features met je.
Voordat je aan de slag gaat met het uitbreiden van jouw interactieve kaart, is het goed om nog even te checken wat de basics zijn. Die hebben we in deel 1 voor je op een rijtje gezet. De eerste blog van deze tweeluik. Ben je al een poosje bezig met Wolf Maps? Lees dan gauw verder en gebruik onze tips als inspiratie.
Wolf Maps is geen app, maar een web-app die werkt in de browser. Daardoor is jouw interactieve kaart lekker makkelijk te delen met gebruikers. Delen kan op verschillende manieren. Zo kun je jouw kaart embedden (insluiten) op je website, QR-codes inzetten op allerlei creatieve manieren en hele specifieke URL’s maken en delen voor een bepaalde doelgroep of activiteit. We delen er alles over in deze blog.
Bezoekers nog makkelijker laten navigeren tussen verschillende locaties, parken en events in een bepaalde regio? Koppel je kaart met andere kaartmakers. Zo geef je gezamenlijk meer body aan je kaart. Geloof ons, dit maakt je gebruikers nóg enthousiaster. Grenzeloos genieten, wie wil dat nou niet?
Naast onderlinge koppelingen, kun je nu ook een koppeling met Open Data Platforms maken. Voor een betere samenwerking tussen aanbieders onderling, bijvoorbeeld omdat je in dezelfde provincie of omgeving óf voor dezelfde doelgroep een kaart maakt. Met zo’n koppeling kun je met één druk op de knop bestaande locaties toevoegen aan je kaart.
Natuurlijk, je wil precies weten voor wie en waarom jouw kaart het beste werkt. Kennis geeft power. We bieden rapportages met inzichten over hoe vaak, waar en wanneer jouw kaart wordt gebruikt aan. Voor realtime inzicht, bijvoorbeeld tijdens een event, kun je onze heatmaps inzetten. Data verzamelen we trouwens zelf, zonder hulp van grootmachten zoals Google. Festival Oerol gebruikt de heatmaps om in de gaten te houden waar het op een bepaald moment (te) druk is (geweest). Stats en heatmaps zijn dus belangrijke informatie, ook voor de veiligheid tijdens een event of festival.
Met die inzichten uit statistieken kun je jouw kaart nog verder verbeteren. In principe krijgt elke locatie evenveel kans op zichtbaarheid, omdat we werken met random vertoningen. Die vertoningen wisselen, bijvoorbeeld per gebruiker of gebruikerssessie. Maar, je kunt populaire locaties of bestemmingen prioriteit geven. Op basis van populariteit of relevantie.
Is het op een paar m2 wel heel erg druk met hotspots? Dan stacken we de pins. Dat klinkt heel fancy, maar betekent niets meer dan dat we alle pins clusteren terwijl het nog steeds duidelijk is dat er nog veel meer te ontdekken valt.
We houden van dynamiek, zoeken naar elke mogelijke manier om de interactie met gebruikers op te zoeken. Natuurlijk, met onze kaarten ontdek je de wereld om je heen. Maar er is veel meer! En jij hebt de regie. Want je kunt niet alleen informatie over een locatie delen, maar ook specifieke wandel- of fietsroutes intekenen. Handmatig, door je eigen route te creëren. Of geïmporteerd, vanuit bestaande bronnen. Je kunt zelfs geluidsfragmenten toevoegen en automatisch af laten spelen binnen een bepaald gebied, een kader of een range. Zo ontdek je niet alleen de omgeving, maar kun je ook nog eens luisteren naar de mooiste verhalen.
In Wolf Maps komt de omgeving tot leven en daar heb je soms ook je gebruikers voor nodig. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met omgevingsmanagement, een veranderende buurt of omgeving óf omdat je de mening van je doelgroep belangrijk vindt. Je kunt dus heel makkelijk suggesties verzamelen van jouw gebruikers. Kijk maar eens hoe Eet Lokaal dat doet. Zij hebben inmiddels een uitgebreide interactieve kaart met een overzicht van lokale, gifvrije en groene boeren, tuinders en voedselproducenten.
Een bezoeker verdient het om grenzeloos te genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft. Het kan soms voorkomen dat er meerdere kaarten ontstaan voor gebieden, parken of locaties die dicht bij elkaar liggen. Sommige aanbieders - zoals Amsterdam Area - kiezen er dan voor om kaarten met elkaar te koppelen. Om elkaar te versterken, nóg breder in te zetten op gebiedsmarketing, terwijl bezoekers nog steeds gebruik kunnen blijven maken van jouw individuele kaart. Want, beter een goede buur dan… ach, je snapt het.
Met deze zeven features maak je van jouw interactieve kaart een groot succes, dat beloven we je. En uiteraard blijft onze lijst met features alleen maar groeien. Die lijst check je hier. Kun je wel wat hulp gebruiken bij de implementatie van deze features? Of heb je vragen? Mail naar aljan@wolfmaps.com.
Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.